Logo La Febró

La Febró

Baix Camp


Ets a: Portada > El Poble


Situació

La Febró és un poble de la província de Tarragona situat al nord de la comarca del Baix Camp a una alçada de 753 m. Actualment té una població de 51 habitants.

Limita amb els termes municipals de Prades al nord, Capafonts al nord-est, la Mussara al sud-est, Arbolí al sud-oest i Siurana a l'oest.

La Febró està rodejada pel massís dels Motllats, la Serra d'en García i la Serra de la Cometa. Serres que confereixen al poble un entorn fantàstic gràcies als seus relleus calcaris amb grans cingleres, avencs i coves.

A la Febró hi neix el riu Siurana, el seu cabal s'incrementa en el mateix terme per diferents barrancs amb formacions peculiars i bassals a la roca; Barranc de la Cova del Corral, Barranc de la Foradada, l'Avellanar i el Barranc dels Gorgs entre d'altres. En el terme municipal hi han infinitat de fonts l'aigua de les quals brolla amb força i és d'una qualitat excel·lent.

El clima de la Febró és mediterrani, però a causa de la seva alçada té uns hiverns freds i uns estius temperats. Durant l'any bufen diversos vents que condicionen encara més el clima com pot ser el "Vent de Llevant" que aporta plujes a la tardor i boires que treuen el cap per les serres de l'est. La "Marinada" que és humida i fresca i que durant l'estiu refresca les migdiades dels vilatans. El "Serè" que és sec i impetuós i que es manifesta ocasionalment entre la tardor i l'hivern. La "Tramuntana" que causa moltes gelades durant l'hivern i finalment el "Vent del Joanet" que bufa des del coll de Capafonts al nord de la Febró.


© Ajuntament de la Febró, Tots els drets reservats - Qui som? - Normes de privacitat

Amb el suport de: Diputació de Tarragona. Logo Consell Comarcal del Baix Camp. Logo Consorci Administració Oberta de Catalunya. Logo