Logo La Febró

La Febró

Baix Camp


Ets a: Portada > El Poble


Origens etimològics

El nom de la Febró apareix ja el 1163 dins el Llibre Blanc de Santes Creus. Des del 1324 va formar part del comtat de Prades. S'esmenta en un document sobre l'impost del delme (ve de la paraula llatina décimus, que significa la decena part, o sia, el deu per cent sobre la collita dels camperols destinat a assegurar el manteniment del clergat i els edificis reliogiosos). El 1327 el comte Ramon Berenguer I va lliurar aquesta vila, juntament amb d'altres, a la seva esposa, Blanca, com a part del dot.
El nom actual de la Febró és una conseqüència de les moltes alteracions fonètiques que ha experimentat durant segles.
El nom de la Febró prové del llatí "villa febrorum" ,el que es podria traduïr com el poble dels artesans. A causa de les variacions fonètiques es va començar per "villa febrorum", passant per febro, febrosa, la febror, i es va acabar per La Febró.
De totes maneres hi ha la llegenda tradicional que ens diu que el nom de la Febró és conseqüència de que en el moment de la seva fundació hi van haver unes febres malignes. Segurament aquesta llegenda va sorgir quan es confonien les paraules febro amb febró i va agafar consistència quan el poble es deia febrosa.


© Ajuntament de la Febró, Tots els drets reservats - Qui som? - Normes de privacitat

Amb el suport de: Diputació de Tarragona. Logo Consell Comarcal del Baix Camp. Logo Consorci Administració Oberta de Catalunya. Logo